Debaser

THE BOYS + KSM3

by Debaser
59 59 people viewed this event.

KSM3

KSM3 är punkbandet som blev till efter att de ledande låtskrivarna från KSMB och Fas3 började samarbeta av en ren slump. Då några kollegor på grund av sjukdom ställt in sin konsert på Close Up-kryssningen 2017 gjorde ett gäng vänner ett helt orepat inhopp som gick så bra att ett nytt band föddes. Koalitionen döptes till KSM3.

Johan Johansson bildade KSMB 1978 och Peter Schölander (gitarr) anslöt något år senare. De var huvudsakliga låtskrivare och musikaliska motorer till 1982 då bandet upplöstes. Efter det har deras samarbete fortsatt i John Lenin och även under Johan Johanssons solokarriär.

Tony Johansson (gitarr) och Johannes Borgström (bas) tillbringade större delen av 2010-talet i det populära livebandet Fas3, vars repertoar till stor del byggde på musik som KSMB spelat under sin aktiva tid.

Robert Eriksson (trummor) gjorde KSM3 komplett. Med sin erfarenhet från Hellacopters, Lars Winnerbäck, Strindbergs mm blev han den pusselbit som gör KSM3 till vad det är: Ett hårdsvängande band med musiker som verkligen kan spela och egna låtar som i många fall redan betraktas som Svenska klassiker.

Men KSM3 är långt ifrån någon retroföreteelse. 2019 släpptes singeln ‘Kärleksbombad Värld’, inom kort släpps ännu en singel och snart börjar arbetet med bandets första egna album.

Men roligast är att möta sin publik, så under tiden åker KSM3 ut då och då för konserter och festivaler. God musik och glädje sprids bäst face to face – och vill man kärleksbomba världen är det bäst att passa på under det enda liv man har!

THE BOYS

The Boys, ett av den brittiska punkens pionjärer, som tillsammans med band som Sex Pistols, Clash, Damned m.fl skapade den våg av fantastisk musik som sköljde över oss. Mellan 1976-1981 gav man ut en handfull album och ännu fler singlar med klassiska låtar som ” I don’t care”, First time”, Brickfield nights m.fl.

Med den senaste kritikerrosade plattan “Punk Rock Menopause” i bagaget, visar det legendariska låtskrivarparet Casino Steel och Matt Dangerfield var skåpet ska stå.
Med i nuvarande sättning finns även Martin H-son och Sators skönsjungande frontduo Kent Norberg och Chips Kiesbye. Med de ingredienserna… en given succé.


Add to Calendar
2022-05-28 19:00
2022-05-29
THE BOYS + KSM3
Debaser Strand
Europe/Paris
1440To register for this event please visit the following URL: https://secure.tickster.com/sv/gg6pzu1g4w0un8w/products →

 

Date And Time

2022-05-28 @ 19:00
2022-05-16
 

Location

 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends

Leave a Reply

Your email address will not be published.