FKP Scorpio

Amon Amarth & Machine Head

63 63 people viewed this event.

Amon Amarth och Machine Head på en och samma kväll! 24 september 2022 tar två av metalens stora över Hovet, då deras gemensamma Vikings And Lionhearts Tour når Stockholm. Med sig har de även The Halo Effect.

2022 är det 30 år sedan Amon Amarth bildades i Tumba. Under åren som har gått har de resolut marscherat från förortens mörka replokaler till att erövra världen och bli en av Sveriges absolut största metalexporter. Längs vägen har de släppt moderna klassiker som ”Fate of Norns”, ”Surturn Rising” och nu senast tunga ”Berserker”. Nu får vi återigen chansen att se ett av metal-världens mest älskade band på hemmaplan. Det kommer inte att sparas på krutet – varken musikaliskt eller pyrotekniskt – då Amon Amarth nu fyller Hovet med sin melodiska metal, kryddad med inspiration och berättelser från vikingatiden och nordisk mytologi.

Två år efter Amon Amarths födelse debuterade Machine Head med det solida albumet ”Burn My Eyes”, som slungade ut bandet på en två år lång succéturné. Idag rankas ”Burn My Eyes” av många som en sann klassiker. Sedan dess har Machine Head tillhört den tyngre skolans toppskikt och avfyrat träffsäkra smockor som ”The Blackening” och ”Unto the Locust”. 2018 släpptes bandets nionde studioalbum ”Catharsis”.

I samband med att ”Burn My Eyes” fyllde 25 år gjorde Machine Head en live-in-the-studio-version av debuten. Den visade med all önskvärd tydlighet att låtarna är precis lika suveräna nu, som då vi hörde dem för första gången.

Kvällens supportband är The Halo Effect, ett band som består av idel In Flames-kändisar i form av Jesper Strömblad, Mikael Stanne, Daniel Svensson, Peter Iwers och Niclas Engelin.

Åldersgräns: 13 år

Biljettsläpp 5 november!


Add to Calendar
2022-09-24 17:30
2022-09-25

Slaktkyrkan
Europe/Paris
1440To register for this event please visit the following URL: https://www.axs.com/se/events/416600/amon-amarth-machine-head-tickets?skin=fkpscorpiose →

 

Date And Time

2022-09-24 @ 17:30
2022-05-16
 

Location

 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends

Leave a Reply

Your email address will not be published.